POZNAJMY SIĘ
Dr Dorota Łoboda
Dietetyk, technolog żywności i żywienia człowieka. Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Wykładowca akademicki. Przewodnicząca okręgu kujawsko-pomorskiego i pomorskiego Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Członek Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych. Założycielka firmy EduVital, Akademia Zdrowia od Kuchni, Vita4you oraz Współzałożycielka fundacji „Qualis – zdrowie pod lupą”.
Moją pracę definiuje pasja i zaangażowanie w promowanie zdrowego stylu życia poprzez odpowiednie odżywianie. Staram się indywidualnie podejść do każdej osoby, biorąc pod uwagę jej preferencje, ograniczenia i cele, co pozwala mi dostosować plany żywieniowe do ich potrzeb. Kieruję się powiedzeniem Paracelsusa „Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka czyni, że dana substancja jest trucizną”.
Specjalizuję się głównie:
– odżywianiu dzieci i młodzieży, ponieważ wierzę, że zdrowe nawyki żywieniowe w młodym wieku mają ogromny wpływ na dalszy rozwój i zdrowie,
– w otyłości i jej powikłaniach
– zaburzeniach odżywienia.
Prywatnie. Mama dwójki dzieci Julianny i Mikołaja, miłośniczka dobrego jedzenia i pasjonatka kulinarna. Z rzeczy, które są dla mnie ważne ?
Rodzina i przyjaciele. To właśnie relacje z nimi dają mi poczucie więzi, wsparcia i akceptacji.
Aktywność fizyczna. Cenię sobie ruch na świeżym powietrzu, który dodaje energii i pozytywnie wpływa na moje samopoczucie.
Podróże. Uwielbiam odkrywać nowe miejsca, poznawać różne kultury i doświadczać różnorodności świata.
Książki. To moje źródło inspiracji, pomagają mi zrozumieć siebie i świat, który mnie otacza.
Wszystkie moje pasje stanowią dla mnie fundament pełnego i satysfakcjonującego życia.
Anna Borowicz
Technolog żywności i żywienia człowieka, psychodietetyk. Nauczyciel przedmiotów zawodowych związanych z żywieniem człowieka i produkcją gastronomiczną; Propagatorka racjonalnego żywienia. Eksperymentatorka w przestrzeni kuchennej, która chętnie zrobi coś z niczego a przy okazji zbalansuje tak, by służyło zdrowiu i urodzie.
“Moje drugie imię to ciągły rozwój osobisty; słowo nuda nie występuje w moim zasobie leksykalnym, a to co mnie napędza to zmiana i poszukiwanie nowych wyzwań.”
Prywatnie – Miłośniczka górskich wędrówek, muzyki, podróżniczka, wypoczywająca aktywnie wielbicielka tras rowerowych i spływów kajakowych.
Agnieszka Kurtyka
Doradca żywieniowy, Studentka 3 roku Dietetyki i 5 roku psychologii.
Szkoliła się na kilkudziesięciu specjalistycznych kursach i konferencjach.
Specjalizuje się:
– zaburzenia odżywiania
(arfid, zaburzenia karmienia, wybiórczość pokarmowa)
– otyłość i jej powikłania
– insulinooporność
(posiada tytuł specjalisty przyjaznemu insulinoopornym pro)
Pasjonuje ją związek pomiędzy ciałem, a umysłem.
Promuje wspieranie organizmu odpowiednią dietą, zarówno w chorobach klinicznych, jak i zaburzeniach psychicznych.
Prywatnie:
Mama 4 neuroatypowych dzieci, stąd wszelkie zaburzenia odżywiania szczególnie ją interesują. Uwielbia wycieczki rowerowe, haft krzyżykowy i książki Pratchetta.
Joanna Bystrzanowska
Doradca żywieniowy, Studentka 3 roku Dietetyki.
Absolwentka 5-letnich studiów na Politechnice Bydgoskiej.
Uczestniczyła w kilkudziesięciu certyfikowanych szkoleniach i konferencjach z zakresu psychodietetyki i dietetyki klinicznej.
Specjalizuje się:
– w chorobach jelit (WZJG, IBS)
– dietach wegetariańskich, wegańskich, bezglutenowych
– wybiórczości pokarmowej
– pracy z osobami neuroatypowymi
W swojej praktyce bazuje na dietetyce opartej na dowodach naukowych i zdrowym rozsądku.
Podąża za Pacjentem i stara się być przewodnikiem w zmianie relacji z jedzeniem.
Prywatnie – kocha immersję, którą zapewniają książki i gry z gatunku fantasy i si-fi. Pasjonuje się historią, uwielbia podróże, filozofię, jogę i medytację. Jest mamą 5-latka, dlatego temat odżywiania dzieci jest jej szczególnie bliski.